Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
23,582 results
V Krajinskem parku Strunjan so na krožni učni poti nedavno zaključili lani začeto sanacijo ograje po celotni trasi poti, vključno s tisto, ki vodi do Belih skal. Na kritičnih točkah so utrdili podlago in postavili nekaj ovir za kolesarje, v teh dneh pa bodo obnovili dotrajane učne table, postavili macesnove klopi in sanirali uničena kukala.
Uporaba smučarskih tekaških prog na območju Rateč, Planice in Tamarja z letošnjo sezono postaja plačljiva. Kot pojasnjujejo v Turizmu Kranjska Gora, je dosedanji način urejanja tovrstne infrastrukture z leti postal nevzdržen, zato kot zadnji med večjimi tekaškimi centri v Sloveniji uvajajo plačevanje uporabe prog za smučarski tek.
Geološki zavod Slovenije je na območju plazov nad Koroško Belo vzpostavil monitoring, ki kaže premike, izvaja tudi raziskave o možnosti dodatnih sanacijskih ukrepov za večjo varnost krajanov. Ti se še vedno bojijo morebitnega katastrofalnega plazu, z zanimanjem pa so ta teden prisluhnili predstavitvi aktivnosti pristojnih služb.
Slovenski zakon o stavki je že polnoleten in izhaja iz prejšnjega sistema. Izrazoslovje je zastarelo, sankcije so določene še v dinarjih. Po spremembah kliče tudi definicija stavke, opozarja Inšpektorat RS za delo. A spremembe tega zakona predstavljajo velik zalogaj, saj delodajalci in sindikati na tej točki ne govorijo istega jezika.
V nedeljo začne veljati nov vozni red Slovenskih železnic (SŽ), ki prinaša nekaj novosti tako v notranjem kot mednarodnem potniškem prometu, in bo veljal do konca poletnih šolskih počitnic, 29. avgusta 2020, je razvidno iz objave na spletni strani družbe. Med drugim bo v Koper vozilo več vlakov, čas potovanja v Budimpešto pa bo krajši.
V slovenskem znanstvenem in kulturnem središču Korotan na Dunaju so v petek ob prisotnosti ministra za Slovence po svetu Petra Jožefa Česnika odprli sobo, posvečeno lipicancu in Kobilarni Lipica, ki bo prve goste sprejela že danes. "Lipica je svetovni pojem. Lipicanec pa ni samo konj, ampak simbol konjereje," je ob tej priložnosti dejal Česnik.

Health Care

Health and Wellness

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Financial Results

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Insurance

Information Technologies

Job Titles

Legal and Regulatory

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications