Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
25,393 results
Usoda strategije upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom, ki jo je vlada v začetku decembra umaknila z dnevnega reda, ostaja nejasna. Po mnenju ministrstva za javno upravo bi jo bilo treba napisati na novo, saj je del njene vsebine že zastarel. Akos medtem poudarja, da ni od ministrstva po umiku strategije prejel nobenih usmeritev.
Na brniškem letališču so marca zabeležili okoli 20-odstotni padec tovornega prometa. Pozna se predvsem izpad tovora, ki je bil prepeljan s potniškimi letali, pravijo v Fraportu Slovenija. V Luki Koper medtem delo teče normalno, a padec pričakujejo. S pridom pa izkoriščajo večnamenskost pristanišča, saj v določenem segmentu beležijo rast pretovora.
Spopad s pandemijo novega koronavirusa, ki ima za posledico zaprtje tovarn, bo povzročil izjemne izgube v predelovalni industriji, to pa bo Evropo stalo na stotine milijard evrov, je opozoril münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo. Naložbe v zaščito zdravja so zato v interesu ne le zdravstva, temveč tudi gospodarstva, verjamejo v Ifu.
V Zbornici komunalnega gospodarstva pri GZS so zaskrbljeni zaradi "zatiskanja oči pristojnih" na ministrstvu za okolje in prostor o dejanski problematiki ravnanja z blatom iz čistilnih naprav. Kriza s koronavirusom težavo poslabšuje, meje se zapirajo, sklenjene pogodbe za izvoz se niso realizirale, opozarjajo in pozivajo k hitrim rešitvam.
Na severu Bosne in Hercegovine bodo na meji s Hrvaško začeli graditi mejni prehod Svilaj. Vrednost del je približno 9,5 milijona evrov, je objavila uprava BiH za neposredno obdavčevanje BiH (Uno). Prehod bodo gradili ob novem mostu čez reko Savo nedaleč od Slavonskega Broda. Most in mejni prehod bosta del evropskega prometnega koridorja 5c.
V tednu med 9. in 15. marcem se je prodaja moke, riža in testenin v primerjavi s primerljivim obdobjem pred letom dni v Sloveniji povečala za več kot 300 odstotkov, kažejo podatki agencije Nielsen. Pri žitnih kosmičih, žitaricah za kuhanje, konzerviranem mesu in vnaprej pripravljenih omakah in juhah v vrečkah je rast med 200- in 300-odstotna.
Družba BTC, ki upravlja ljubljansko nakupovalno središče BTC City, bo v času ukrepov proti širjenju novega koronavirusa večjim najemnikom podaljšala rok za plačilo najemnin, manjšim oz. bolj ogroženim pa poleg tega še dodatno stopila naproti. S težavami zaradi zaprtja trgovin se je v BTC danes seznanil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Food and Human Nutrition

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Commodity Prices

Financial Results

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Information Technologies

Legal and Regulatory

Products - Animal

Products - Plant

Political Entities

Strategic Scenarios

Sources

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications