Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
22,276 results
V Slovenj Gradcu se v prihodnjih letih obeta ureditev ulic in trga v širšem mestnem središču ter nove kolesarske povezave. Gre za dva projekta s področja trajnostne mobilnosti, skupno ocenjena na 3,5 milijona evrov, za katera so mestni svetniki danes potrdili predinvesticijsko dokumentacijo. Medtem se začetek gradnje novega bazena zamika.
Sindikat ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z organi v sestavi je po aferi s sulfitom v mesnih pripravkih napovedal kazenske ovadbe zoper vodstvo uprave za varno hrano. "Ker nas ni obvestilo o prijavah nepoštenih praks v mesnicah in je tako ogrožalo zdravje potrošnikov več kot tri mesece," so poudarili. Upravo vodi Janez Posedi.
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob današnjem obisku Term Banovci dejal, da morajo imeti podjetja s koncesijami za rabo geotermalne vode te tudi v prihodnje, si pa prizadeva za podjetjem bolj prijazen sistem. Vztraja tudi pri združevanju razpršenega državnega lastništva v turizmu v posebnem skladu, za kar se čaka na odločanje vlade.
Mariborska fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma se je skupaj s še nekaj partnerji iz vzhodne kohezijske regije nedavno lotila triletnega projekta vzpostavitve kariernega centra za mlade. Namen projekta Všečkam in grem je zagotavljanje kakovostne karierne orientacije za šolajočo mladino v osnovnih in srednjih šolah.
Konec leta 2018 je bilo v Sloveniji za 15,2 milijarde evrov tujih neposrednih naložb, kar je 8,6 odstotka več kot leto prej. Slovenskih neposrednih naložb v tujini je bilo za 6,1 milijarde evrov oz. 1,6 odstotka več kot konec predlanskega leta, je danes objavila Banka Slovenije. Gre za peto zaporedno leto rasti obsega tujih neposrednih naložb.
Ni razlogov za pesimizem, je pa treba biti realist glede tega, da nedvomno prihaja do ohlajanja gospodarstva, ki bo vplivalo tudi na slovenska podjetja, a prepričana sem, da ne bo šlo za krizo takih razmer, kot smo jo imeli pred desetletjem, je danes v Mariboru povedala direktorica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen.
Ministrstvo za okolje in prostor si je premislilo in opustilo sprejemanje spremenjene uredbe o embalaži in odpadni embalaži. Predlog je predvideval ukinitev količinskega praga dajanja embalaže v promet za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo, a bo ministrstvo s spremembami počakalo na nov zakon o varstvu okolja.
Poslanci so izmenjali mnenja glede davčnega paketa, v katerega je vlada vključila razbremenitev stroškov dela in zvišanje obdavčitve kapitala. Medtem ko se z razbremenitvijo lestvice za odmero dohodnine načeloma strinjajo - odločno ji nasprotujejo le v Levici -, je slišati več pomislekov glede dodatnega obremenjevanja gospodarstva.

Personal Care

Household Products

Business Issues

Trends

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Information Technologies

Regions

Job Titles