Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
20,943 results
Ljubljanski svetniki se bodo v ponedeljek lotil obravnave osnutkov proračunov za leti 2020 in 2021. Občina v obeh letih načrtuje nekaj manj kot 400 milijonov evrov odhodkov, pri čemer namerava za naložbe skupaj nameniti 311,7 milijona evrov. Med drugim se bodo nadaljevale gradnja kanala C0, energetske sanacije stavb in urejanje kolesarskih površin.
Na Koroškem del javnosti razburja načrt vlade, da se Stanovanjsko podjetje Ravne skupaj s trboveljskim podjetjem Spekter pripoji Stanovanjskemu skladu RS. Kako bo to potekalo, še ni znano, Stanovanjsko podjetje Ravne pa medtem s sporočilom na svoji spletni strani uporabnike miri, da se podjetje ne ukinja.
Jesenskega zasedanja Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in Svetovne banke sta se v Washingtonu minuli teden udeležila tudi guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja. Oba sta menila, da je Slovenija trenutno v dobrem gospodarskem stanju kljub globalnim težavam.
Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja čebelarje poziva k čimprejšnji oddaji vloge za finančno pomoč za nadomestilo škode, ki so jo utrpeli zaradi slabih vremenskih razmer. Izpad letine je približno 60-odstoten, krojila so jo temperaturna nihanja ter neurja z velikimi količinami dežja, vetra in toče. Agencija vloge zbira do 28. oktobra.
Javni zavod Triglavski narodni park (TNP) na območju parka izvaja različne aktivnosti za preprečevanje širjenja invazivnih tujerodnih rastlinskih vrst. V zadnjih letih so v dolini Radovne na testni ploskvi preizkušali odstranitev japonskega dresnika z metodo prekrivanja. Izkazalo se je, da je metoda uspešna in priporočljiva na ravnih površinah.
Med čebulicami nizozemskih tulipanov, ki jih je mogoče kupiti na slavni amsterdamski tržnici, je lahko le manjši delež takšnih, iz katerih dejansko zraste tulipan, je pokazala preiskava mestnih oblasti. Prevaranti pogosto prodajajo tudi čebulice drugačnih tulipanov, kot so predstavljeni na fotografiji, v paketu pa je manj čebulic od navedenega.
Svet Evrope je 20. oktober razglasil za mednarodni dan krajine. Letošnji, tretji po vrsti, naslavlja krajine in vode ter pozornost usmerja predvsem v prepoznavanje pomena voda v krajini. Kakovostna krajina je dragocen potencial prostora, ki lahko močno prispeva k razvoju družbe in konkurenčnega gospodarstva, so poudarili na okoljskem ministrstvu.
Izvedenca, ki bosta za državno revizijsko komisijo preverila ustreznost višine zidu v Pesnici, ki jo je za referenco v razpisu za prečkanje Glinščica uporabil zavrnjeni gradbinec, naj bi šla na teren v prihodnjih dneh. Izvedenec gradbinca je medtem meritve že opravil, v 2TDK menijo, da te potrjujejo dvome v ustreznost reference.

Chemicals - Agricultural

Chemicals - Industrial

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Commodity Prices

Financial Results

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Information Technologies

Legal and Regulatory

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications