Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
27,974 results
Švicarski farmacevtski velikan Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, je v tretjem četrtletju ustvaril 12,3 milijarde dolarjev (10,4 milijarde evrov) prihodkov, kar je en odstotek več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je upadel za pet odstotkov na 1,9 milijarde dolarjev, predvsem zaradi večjih rezervacij za pravdne postopke.
Banke iz območja evra so zaradi pandemije covida-19 zaostrile pogoje kreditiranja v tretjem letošnjem četrtletju, izhaja iz raziskave Evropske centralne banke (ECB), ki kaže na negotovost med bankami glede okrevanja gospodarstva. "Kreditni standardi, po katerih banke presojajo posojanje podjetjem in prebivalcem, so postali strožji," kaže raziskava.
Hrvaška Atlantic Grupa, katere del je tudi Droga Kolinska, je v devetih mesecih letos ustvarila 518,3 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 3,1 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, so sporočili iz družbe. Čisti dobiček je bil z 41,2 milijona evrov nižji za 12 odstotkov. Slovenske blagovne znamke so spet krepko prispevale k prihodkom.
Slovenija je bila pri zmanjševanju nitratov v vodi v letih od 2014 do 2018 delno uspešna, je ugotovilo računsko sodišče. Pri varovanju kakovosti vode se je sicer bolje odrezalo ministrstvo za okolje in prostor, medtem ko ministrstvo za kmetijstvo "ni dovolj podpiralo in spodbujalo večjih sprememb v kmetijskih praksah", so sporočili s sodišča.
EU bo v izboru za novega generalnega direktorja Svetovne trgovinske organizacije (WTO) najverjetneje podprla nigerijsko finančno ministrico Ngozi Okonjo-Iweala. Če bo izvoljena, bo Nigerijka postala prva Afričanka, pa tudi prva ženska na vrhu organizacije. Poleg nje je v končni izbor prišel še južnokorejski minister za trgovino.

Information Technologies

IT Markets

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Analysts

Analyst Firms

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Job Titles

Legal and Regulatory

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications