Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
25,412 results
Nemčija bo prevzela celotno poroštvo za bančna posojila malim in srednje velikim podjetjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na pridobljene dokumente. Najvišja dovoljena vrednost posojil z državnim poroštvom bo 500.000 evrov za podjetja z do vključno 49 zaposlenimi in 800.000 evrov za tista s 50 ali več zaposlenimi.
Evropska komisija bo prek Evropskega investicijskega sklada (EIF) malim in srednjim podjetjem v prihodnjih mesecih zagotovila osem milijard evrov dodatne likvidnosti, ki jim bo pomagala prebroditi krizo zaradi izbruha novega koronavirusa. S posebnimi garancijami naj bi banke in drugi posojilodajalci zagotovili likvidnost najmanj 100.000 podjetjem.
Izbruh koronavirusa je od večine podjetij zahteval hitro in temeljito reorganizacijo dela, ukrepi za zajezitev virusa pa so se nemudoma odrazili tudi na trgu dela. O krizi še ni mogoče govoriti, kakšen bo položaj po sprostitvi omejitev gibanja, pa bo odvisno od ukrepov za pomoč gospodarstvu, opozarjajo pri zaposlitvenem portalu MojeDelo.com.
Vladne delovne skupine v teh dneh intenzivno pripravljajo predloge za pripravo drugega svežnja interventnih ukrepov za blažitev posledic epidemije koronavirusa. V soboto so svoje ideje in predloge podali gospodarstveniki, danes popoldne jih bodo vladnim predstavnikom na Brdu pri Kranju predstavili še sindikati.
SNS vladi predlaga, da v drugem zakonskem svežnju, s katerim namerava dodatno blažiti posledice epidemije koronavirusa, zajame tudi ukrepe, ki se bodo dotikali trgovske dejavnosti. Predlagajo, da bi trgovske verige morale primarno nabavljati blago oz. živila slovenskih ponudnikov, pa tudi prepoved dviga cen osnovnih dobrin vsaj do konca septembra.
Dravske elektrarne Maribor trenutno dnevno proizvedejo skoraj šest gigavatnih ur električne energije, kar je v skladu z načrtom, podobno proizvodnjo pa načrtujejo tudi za naslednje tedne. Kot so sporočili iz družbe, ki proizvede dobro četrtino vse slovenske električne energije, se v času epidemije še bolj zavedajo dolžnosti zanesljive proizvodnje.
Francijo bo zaradi pandemije novega koronavirusa letos verjetno doletela najhujša recesija po drugi svetovni vojni, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP opozoril finančni minister Bruno Le Maire. Da bi se to zgodilo, se mora BDP letos skrčiti za več kot 2,2 odstotka, kar se bo verjetno tudi zgodilo, je dodal.
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) danes praznuje 30. rojstni dan. Ustanovljena je bila namreč 6. aprila 1990 na dvodnevnem kongresu v Cankarjevem domu v Ljubljani. V največji sindikalni centrali v državi so vse odtlej "ostali zavezani boju za delavske pravice, solidarnost in pravičnost", so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.
Vrtnarije, drevesnice in cvetličarne so s petkom znova odprle vrata in pričakale precej potrošnikov, ki se v času epidemije in pogostejšega zadrževanja doma zanimajo predvsem za sadike vrtnin, ki jih lahko posadijo na vrtovih. Manj je povpraševanja po rezanem cvetju in lončnicah, saj je manj praznovanj in priložnosti za obdarovanje s cvetjem.
Pandemija novega koronavirusa je močno poslabšala obete za nemško avtomobilsko industrijo, kaže raziskava münchenskega inštituta za gospodarske raziskave Ifo. Kazalnik pričakovanj podjetij za prihodnje mesece se je marca v primerjavi s februarjem znižal za 14 točk na -33,7 točke, kazalnik izvoznih pričakovanj pa za 25,4 točke na -42,7 točke.
V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije novega koronavirusa 18. marca začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to v torek vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa so začeli davi, celotno proizvodnjo bodo zagnali v torek, so povedali za STA.
Skupnost Julijskih Alp je pripravila nabor predlogov ukrepov za omilitev posledic epidemije covida-19 na področju turizma. Med drugim predlaga podaljšanje ukrepov za turistično gospodarstvo za vsaj tri mesece po koncu epidemije in ukrepe za spodbuditev preživljanja počitnic doma, kot je na primer regres v obliki vavčerjev za počitnice doma.

Information Technologies

IT Markets

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Analysts

Analyst Firms

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Job Titles

Legal and Regulatory

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications