Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
25,859 results
Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil podatke o številu registriranih brezposelnih v maju. Vmesni podatki za minuli mesec kažejo, da se je rast števila brezposelnih glede na april občutno umirila. Ne glede na to je pričakovati, da je tudi uradno število preseglo 90.000, potem ko je konec februarja, pred epidemijo covida-19, znašalo 77.484.
Vlada bo ta teden pripravila in sprejela uredbo, ki bo jasno določila uporabo turističnih bonov, je danes v oddaji Koda na TV Slovenija napovedal državni sekretar Simon Zajc. Kot je dodal, bo nato odvisno, kako hitro bo sistem za uporabo bonov vzpostavila finančna uprava, "v nobenem primeru pa to ne bo pozneje kot z začetkom šolskih počitnic".
Epidemija covida-19 je v preteklih tednih močno posegla v način delovanja podjetij, a je hkrati prinesla čas za razmislek o inovacijah, so se strinjali govorci na spletnem pogovoru Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. "V vsaki taki krizi se karte delijo na novo," je poudaril ekonomist Miha Škerlavaj in ocenil, da je čas za spremembe idealen.
Nemška vladajoča koalicija danes razpravlja o več deset milijard evrov težkem paketu stimulativnih ukrepov za pomoč gospodarstvu po pandemiji novega koronavirusa, ki med drugim vključuje predlog subvencij za nakup avtomobilov. Analitiki, ki so napovedovali hiter dogovor, so se zmotili, saj bodo pogajanja najverjetneje potekala tudi še v sredo.
Na razpis Mestne občine Koper za dodelitev nepovratnih sredstev za izvajanje omilitvenih ukrepov z namenom zmanjšanja vplivov emisij iz pristaniške dejavnosti je prispelo 250 vlog. Strokovna komisija jih bo zdaj ovrednotila in do konca junija oblikovala prednostno listo. Za omilitvene ukrepe je koprska občina letos zagotovila 400.000 evrov.
Izvoz blata iz slovenskih komunalnih čistilnih naprav v tujino trenutno poteka brez večjih težav, pravijo na zbornici komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). A svarijo, da sistem, ki temelji na izvozu, ni stabilen, obenem pa je drag - v nekaterih primerih cena odstranjevanja blata presega 220 evrov na tono.
Prevozniki, združeni v panožnih sekcijah pri GZS in OZS, pozivajo k rahljanju higienskih priporočil v potniškem prometu, saj so ta "neživljenjska". Od infrastrukturnega ministrstva in NIJZ pričakujejo, da jim po koncu epidemije omogočita normalne pogoje za delo, v nasprotnem bo v panogi avtobusnih prevozov ogroženo prek 3000 delovnih mest.
Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor je danes z 10 glasovi za in nobenim proti sklenil, da predlog interventnega zakona o ravnanju z odpadno komunalno embalažo in odpadnimi nagrobnimi svečami ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Predlog je v začetku leta pripravil državni svet, a je nova vlada področje že uredila po svoje.
Današnja skupščina delničarjev Zavarovalnice Triglav ni postregla s presenečenji. Lastniki, med katerimi prednjačita Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije in SDH, so odločili, da bilančni dobiček v višini 60,54 milijona evrov za lani ostane nerazporejen. Mali delničarji tako s predlogom za izplačilo dividend niso uspeli.

Automotive Industries

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Global Markets

Government Agencies

Information Technologies

Job Titles

Legal and Regulatory

Market Research Topics

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends