Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
27,924 results
Združenje nadzornikov Slovenije opozarja na tveganja pri neposrednem prehodu političnih funkcionarjev v organe vodenja družb s kapitalsko naložbo države. Po oceni združenja namreč obstaja velika verjetnost za nastanek okoliščin, ki predstavljajo politično vplivanje nanje in na njihove vodstvene odločitve.
Trenutno veljavni protikoronski ukrepi ne omogočajo lažjega dostopa do obročnega plačevanja ali odloga plačila davkov, kot je veljalo ob prvi razglasitvi epidemije covida-19 spomladi. Kljub temu pa zavezanci še vedno lahko zaprosijo za odlog ali plačilo davčne obveznosti na obroke, pojasnjujejo na Finančni upravi (Furs).
Španska vlada je prestavila osnutek proračuna za prihodnje leto, v katerem predvideva višje davke za bogatejše in več sredstev za socialno varnost v luči pandemije covida-19. Premier Pedro Sanchez je napovedal dvig davkov tiste, ki na leto zaslužijo več kot 200.000 evrov, pa tudi za premoženje, vredno več kot 10 milijonov evrov.
Največja ponudnika pogonskih goriv, Petrol in OMV Slovenija, sta po popolni libralizaciji cen v povprečju nekoliko dvignila cene dizelskega goriva in znižala cene 95-oktanskega bencina zunaj hitrih cest in avtocest. Cena za liter bencina se danes giblje med 0,976 in 0,989 evra, cena za liter dizelskega goriva pa med 1,011 in 1,015 evra.

Automotive Industries

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Global Markets

Government Agencies

Information Technologies

Job Titles

Legal and Regulatory

Market Research Topics

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends