Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
22,233 results
Ljubljanski župan Zoran Janković se je z odprtim pismom odzval na očitke o koruptivnem ravnanju oz. pranju denarja pri transakcijah med podjetji Grep, Baza Dante, Electa in njim. Kot je zapisal, ni šlo niti za korupcijo niti za pranje denarja, "saj 100.000 evrov ne more kar nekje ostati, tudi pri županu ne, saj je glavnica v celoti vrnjena".
DZ je danes z 46 glasovi za in 34 glasovi proti potrdil zakon za zagotovitev sodnega varstva po izbrisih v bankah. A pot do odprave pomanjkljivosti sodnega varstva vlagateljev v podrejene obveznosti in delnice bank pred izbrisi je še dolga, saj je Banka Slovenije za zakon napovedala vložitev zahteve za presojo ustavnosti.
Nemški startup Volocopter, ki razvija letalnike za prevoz oseb, je v Singapurju danes prvič v dejanskem okolju preizkusil prototip, s katerim želi že v nekaj letih prevažati potnike po singapurskem zračnem prostoru. Singapur je na tem področju namreč dosegel takšen napredek, da bi lahko tam uporaba letečih taksijev že leta 2021 postala resničnost.
V Sloveniji bi veljalo izkoristiti obnovljive vire energije, ki so na voljo, pozivajo v Energetski zbornici Slovenije. Danes se je sestal upravni odbor zbornice, ki je razpravljal o osnutku celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta. Ta bi bil lahko po besedah državnega sekretarja Bojana Kumra sprejet maja 2020.
Javni dolg držav z evrom se je v letu dni zmanjšal za 0,9 odstotne točke na 86,4 odstotka BDP. Prav tako se je zmanjšal v celotni EU, z 81,5 odstotka BDP v drugem četrtletju 2018 na 80,5 odstotka BDP v drugem četrtletju letos. Slovenija je med državami, ki so javni dolg v tem obdobju zmanjšale najbolj, kažejo podatki Eurostata.
Kitajska želi uvesti nove carine na ameriški uvoz v vrednosti 2,4 milijarde dolarjev (2,2 milijarde evrov). Predvidena sankcija izhaja iz trgovinskega spora, ki ga je Kitajska leta 2012 proti ZDA vložila pred Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO). WTO je ZDA naložil prilagoditev carin na kitajsko blago, a Washington tega ni pravilno izpeljal.
Proračunski načrti vlade ne odstopajo od fiskalnih pravil, kljub temu pa fiskalni svet opozarja na precejšnja negativna tveganja. Poleg tveganj iz mednarodnega okolja se zdi temu neodvisnemu posvetovalnemu telesu vlade zaskrbljujoče predvsem dejstvo, da ne upoštevajo finančnih posledic zakonov, ki so še v fazi sprejemanja.

Automotive Industries

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Global Markets

Government Agencies

Information Technologies

Job Titles

Legal and Regulatory

Market Research Topics

Political Entities

Sources

Strategic Scenarios

Trends