Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
27,081 results
Prihodnje leto jeseni bo predvidoma stekla več kot sto milijonov evrov vredna nadgradnja železniške proge Ljubljana-Kranj-Jesenice. Sočasno bodo na območju radovljiške in žirovniške občine poskrbeli za boljše in varnejše prehode oziroma križanja z železniško progo. Med drugim se obetata dolgo pričakovana podvoza v Lescah in Žirovnici.
Združenje civilnih iniciativ Slovenije za zmanjšanje zveri na populacijo leta 1991 je v vasi Davča v občini Železniki v soboto popoldne izpeljalo okroglo mizo, ki so se je udeležili tako rekoč vsi akterji, povezani s to problematiko. Največ osti je bilo uperjeno proti Zavodu za gozdove Slovenije, ki je pooblaščen za upravljanje z divjimi zvermi.
Potem ko je aprila začela veljati omejitev transmaščobnih kislin v živilih na največ dva grama na 100 gramov skupne vsebnosti maščob v živilu, so inšpektorji preverjali, kako v pekarnah in slaščičarnah, nekaterih trgovinah in pri uvoznikih oz. distributerjih hidrogeniranih maščob obvladujejo tveganja. Od 50 pregledov so neskladnosti zaznali v 42.
V okviru letošnjega Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (Mos), ki ga bo Celje gostilo septembra, bo tudi letos na ogled Stičišče znanosti in gospodarstva. Tam bodo na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, robotika in vesoljske tehnologije. Letošnji poudarek bo med drugim na novodobnih poklicih.
Delodajalci se pripravljajo na nov poskus iskanja rešitve glede minimalne plače. Potem ko njihov zakonski predlog, po katerem bi dodatek na delovno dobo ostal del te plače, ni dobil podpore ter sestanek z ministroma za delo in gospodarstvo ni izpolnil njihovih pričakovanj, zdaj čakajo na jesensko srečanje z ministrom za finance.
Čeprav so se borzni indeksi na Wall Streetu v petek solidno okrepili, pa je za ameriškimi vlagatelji teden negativnih donosov, že tretji zapored. Industrijski indeks Dow Jones, ki se je močno znižal predvsem v ponedeljek in sredo, je s skromno rastjo v četrtek in precej močnejšo v petek uspel celotedensko izgubo omiliti na zgolj poldrugi odstotek.
Pomembno vlogo pri preprečevanju oz. zmanjševanju škod po zavarovanih zvereh, kot sta medved in volk, imajo tudi preventivni ukrepi, kot je npr. zaščita živali na pašniku s primerno elektroogrado in pastirskimi psi. Da se je treba na območjih, kjer so prisotne zveri, vesti po načelu dobrega gospodarja, piše tudi v zakonu o ohranjanju narave.
S seznama ogroženih zavarovanih živali, na katerem sta med drugim rjavi medved in volk, se bo kmalu poslovil šakal, ki sicer ostaja zavarovana vrsta. Populacija šakala se namreč povečuje in je v ugodnem stanju, že nekaj časa pa se pojavljajo pozivi, tudi Lovske zveze Slovenije, naj se začne z njim upravljati po predpisih, ki ureja lovstvo.

Agribusiness Economics

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Agricultural Equipment

Chemicals - Agricultural

Chemicals - Industrial

Commodity Prices

Farm Financial Services

Farming, Forestry, Fisheries

Financial Results

Food and Human Nutrition

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Information Technologies

Legal and Regulatory

Political Entities

Products - Animal

Products - Forest

Products - Plant

Seeds

Strategic Scenarios

Sources

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications