Millie
your market intelligence analyst
Search Results
Edit Save
27,727 results
Družbe v oskrbi z električno energijo, plinom in paro so v Sloveniji lani ustvarile 6,98 milijarde evrov čistih prihodkov, kar je štiri odstotke več kot v predhodnem letu. Zabeležile so 169,3 milijona evrov čistega dobička, kar je devet odstotkov več kot leta 2018, kaže analiza Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).
Podjetje Jagros, v okviru katerega posluje 40 poslovalnic trgovin Jager, je med epidemijo poslovalo stabilno. Zaradi dobro organizirane lastne dostave in logistike so večino blaga kupcem vozili na dom. Je bilo pa poslovanje po besedah enega od direktorjev Boštjana Jagra zahtevno, saj so v podjetju lahko obratovali le agro in živilski oddelki.
Konec meseca bo predvidoma stekla obnova Kajuhove ceste v Ljubljani na odseku med križiščema z Letališko cesto in Kavčičevo ulico, so za STA povedali na Mestni občini Ljubljana. V začetku meseca je namreč postala pravnomočna odločitev o dodelitvi posla družbi KPL, ki bo dela izvedla za malenkost več kot 1,9 milijona z DDV.
V Bohinju in Kranjski Gori so z letošnjo poletno turistično sezono kljub pandemiji covida-19 zelo zadovoljni, saj so domači gostje praktično nadomestili izpad tujih. Tudi na Bledu se je situacija na vrhuncu poletne sezone izboljšala, a nekateri hoteli še naprej ostajajo zaprti. V gorenjskih turističnih središčih je veliko tudi dnevnih obiskovalcev.
Miren počitniški teden na borznem parketu, ki ga je nekoliko popestrila le objava rezultatov polletnega poslovanja NLB, je minil v znamenju rasti. Indeks SBI TOP je tako v primerjavi s prejšnjim petkom pridobil nekaj več kot 2,3 odstotka. Promet je dosegel nekaj manj kot 5,9 milijona evrov, najbolj prometne so bile tudi tokrat Krkine delnice.

Agribusiness Economics

Business Issues

Companies - Public

Companies - Venture Funded

Agricultural Equipment

Chemicals - Agricultural

Chemicals - Industrial

Commodity Prices

Farm Financial Services

Farming, Forestry, Fisheries

Financial Results

Food and Human Nutrition

Global Markets

Global Risk Factors

Government Agencies

Information Technologies

Legal and Regulatory

Political Entities

Products - Animal

Products - Forest

Products - Plant

Seeds

Strategic Scenarios

Sources

Trends

Hints:

On this page, you see the results of the search you have run.  You may also view the following:

  •  Click on this drop-down menu on the right hand side of the page, to choose between the machine learning-produced Insights Reports, or the listing of concepts extracted from the results, in chart or list format. 


  •  View the number of search results returned for the search in each of your collections, and click on any of those numbers to view the entire listing of results from the chosen collection.

  •  Use the search adjustment drop-downs to change the scope, sorting, and presentation of your results.

  •  Show or hide the record’s caption (content description).

  •  Show actions that can be made with the search result record.

  •  Click on the Save button after running your search, to save it so that its results will be updated each time relevant new content is added to the designated collection. You may choose to be notified via search alerts.

Click here for more info on Search Results

Click here for more info on Machine Learning applications